Teras fayans üzeri su yalıtımı

Kategori: Blog
Teras fayans üzeri su yalıtımı

Gerek doğal yollarla gerek yapay yollarla aşınma yaşanmasın diye teras fayans üzeri su yalıtımı günümüzde gelişen teknoloji olanakları ile de zorunlu hale gelmiştir. Tüm yapılarımızda yaşanabilecek aşınma, eskime gibi durumları eski çözümler olan baştan tamirat yaptırmaktansa, teknoloji nimeti olan su yalıtımı olanakları sorunlarınıza bire bir çözüm sağlayacak ve ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.


Teras fayans üzeri su yalıtımı yaparken kullanılan polyurea sprey ile su yalıtımında en önemli nokta şudur: betonarme yapılar, şap, kale bodur, fayans gibi yapı malzemelerinin teraslarda hiç bir su yalıtımı sağlamaması nedeniyle su yalıtımı büyük bir önem kazanıyor.

 

Terasların yürüyüş ve kullanım alanları olmasıda göz önünde bulundurulursa, betonarme ve fayans zeminlerin su yalıtımına elverişli olması gerekmektedir. Teras ve çatılar yine yürüyüş alanları olması sebebiyle betonarme tablanın inşaat aşamasından sonraki ilerleyen süreçlerde binanın yaşının ilerlemesi sebebiyle hareketler ile gözle görülemeyen kılcal çatlamalar meydana gelir. Bu çatlamalar her ne kadar iyi bir tabla yapılmış olsa da su akıntılarının hızlı şekilde aşınma oluşturmasına sebep olur.

 

Teras ve çatılar su geçirme riskini her şekilde taşımaktadır, çünkü suya ve tüm hava muhalefetlerine direkt maruz kalır. Su, günümüzde durdurulması ve önlenmesi en zor maddelerden biridir. Bu sebepten de ötürü önlem alınması zorunludur. 

 

Su alan bir yapı belli zaman sonra muhakkak sağlığını yitirecektir. Su, saydam bir yapıya sahip Oksijen ve Hidrojen bileşenlerinden oluşan, sıvı madde halinde tüm açık gözenekli yüzeylerden rahatlıkla geçebilen ve tüm malzemelerden korunması gereken bir maddedir. Bu açıdan da bakıldığında su yalıtımı açık teraslarda her açıdan önem kazanmaktadır.

 

Yağmur, kar suları gibi hava olayları neticesinde olmasa dahi kendi çatı ve teraslarımızı temizlemek için de su kullanıyoruz. Fayanslarımızın ömrünü kendimiz de kısaltıyoruz diyebiliriz. Gerek doğal yollarla gerek yapay yollarla aşınma yaşanmasın diye teras fayans üzeri su yalıtımı günümüzde gelişen teknoloji olanakları ile de zorunlu hale gelmiştir. 

 

Tüm yapılarımızda yaşanabilecek olan aşınma, eskime gibi durumları eski çözümler olan baştan tamirat yaptırmaktansa, teknoloji nimeti olan su yalıtımı olanakları sorunlarınıza bire bir çözüm sağlayacak ve ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

İzobir her yapıda, her alanda yalıtım hizmeti verdiği gibi teras fayans üzeri su yalıtımında da tercih edilen ilk yalıtım firması olma özelliğini koruyor. Türkiye' nin her yerine verdiğimiz hizmetle yalıtım sorunlarınızın çözümüyüz.


Bize Türkiye' nin her yerinden ulaşabileceğiniz telefon numaramız 0850 304 56 38