Kış Bastırmadan Faturalarınızda Tasarruf Yapmak İçin İzobir’ den 6 Muhteşem Öneri

Kategori: Blog
Kış Bastırmadan Faturalarınızda Tasarruf Yapmak İçin İzobir’ den 6 Muhteşem Öneri

Aralık ayına girdiğimiz bu günlerde, henüz kar yağışı başlayıp, kış çetin yüzünü göstermemiş olsa da, eli kulağında biliyoruz. Lapa lapa kar yapması uzun sürmez. Peki, kış öylesine bastırmadan hazırlıklar tamam mı? Değilse, Türkiye’ nin en iyi yalıtım firması İzobir’ den tasarrufu garantileyecek muhteşem öneriler geliyor.


1- Bina Yalıtımı

İşimiz gereği değil; kanunların da zorunlu kıldığı, lüksten öte gereksinim olan, hatta tasarruf için ilk alınacak önlem olması gereken birinci öneri: Yalıtım.

Sıkça duyduğunuz diğer söylemleri ise, izolasyon ya da mantolama. Adına ne derseniz deyin yaptırdıktan sonra faturalarınıza baktığınızda ne kadar doğru bir karar verdiğinizi göreceksiniz. Yalıtım sayesinde evinizdeki sıcak hava dışarıya çıkmaz ve dışarıdaki soğuk hava da evinize giremez. Isı kaçakları önlenmiş olur. Sloganımızda da olduğu gibi ‘enerjin sana kalır’. Böylelikle daha düşük yakıt tüketimiyle, daha stabil bir sıcaklıkta evinizi ısıtmış olursunuz.

 

2- Pencerelere Isı Yansıtıcı Film Uygulayın

Isı yansıtıcı cam filmler, dışarıdan gelen soğuk hava dalgalarının önüne geçip, soğuğa karşı çok iyi set çekmiş olur. Evinizin ısısını düşürecek etkenlere karşı başarılı bir önlem geliştirmiş, faturalarınızın yükünü hafifletmiş olursunuz.

 

 

3- Açık Renkli Yalıtımlı Boya Kullanın

Evinizin duvarlarında ve binanın çatısında açık renkli ve yalıtıcı özellikte boya tercih ederek, faturalarınızı en az %25 oranda hafifletebilirsiniz. Bu tür boyaların diğer bir özelliği de, iyi bir yansıtıcı olmalarıdır. Böylece iç mekanlarınızda daha az aydınlatma ürünü kullanıp, elektrik faturalarına karşı da savaş açabilirsiniz.

 

4- Kombi Bakımınızı İhmal Etmeyin

Kombinizin tam anlamda verimli çalışmadığı durumlarda hem güvenlik hem de yakıt tasarrufu konusunda olumsuzluklar yaşamanız her an olasıdır. Bu sorunların önüne geçilmesi için kombinize yılda bir kere yetkili servisler tarafından bakımlar yaptırmanız yararınıza olur.

 

5- Kombiyi Aç-Kapa Yapmayın

Gündüz kapat, akşam aç yaptığınız kombiler sandığınız gibi faturanızı hafifletmiyor. Aksine ne yazık ki, ağırlaştırıyor. Çünkü evinizi ısıttıktan sonra kombinizi yalnızca düşük ısıya düşürüp, sürekli açık tutarsanız, evi yeniden ısıtmaya çalışmaz; sadece mevcut sıcaklığı korumuş olursunuz. Siz eğer aç kapa yapıyorsanız, açıp ısıttığınız evi kapattığınızda soğutacaksınız ve yeni baştan ısıtmanız gerekecek. Bu da daha çok yakıt tüketimi anlamına geliyor. Böylece faturalar daha da kabaracak ve üşüdüğünüzle kalacaksınız.

 

6- Radyatörlerinizin Önü Açık Olsun

Radyatörlerin önü ya da üstü açık tutulmazsa, ısı yayılamaz ve radyatörünüz sadece kendini ısıtmış olur. Siz istediğiniz kadar yüksek ısılarda çalıştırın, eviniz yeterince ısınamaz.

Isı yalıtımı, su yalıtımı, nem yalıtımı, çatı yalıtımı gibi ve daha birçok yalıtım uygulamalarından faydalanıp, ilk tasarrufunuzu yapmış olduğunuz evlerinizde, işletmelerinizde, çiftliklerinizde ya da aklınıza her neresi geliyorsa, cebinizi beraberce düşünmüş oluyoruz. Türkiye’nin en kaliteli yalıtım hizmetini sunan İzobir olarak, önce müşterilerimizin hemen peşi sıra ise, ülke ekonomimizi muhafaza edecek yöntemlere eğilim gösterdik. Mottomuz olan: “Tasarruf Yap Enerjin Sana Kalsın”, dünyada yaşanan enerji kayıplarını, fuzuli giderlere duyarlılığımızdan ileri geldi.

Siz de şubelerimizin olduğu Kayseri yalıtım, Konya yalıtım, Bursa yalıtım hizmetlerinin yanı sıra, tüm Türkiye ye erişebilecek kapasitemiz ile tasarruf için ilk adımınızı bizi arayarak başlatmış olun. Sonra ekonomik çözümlere beraberce ulaşalım.

0850 304 5638

Etiketler